ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

  • Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις δίπλα σε κάθε άσκηση που σου δίνω είναι 2 αριθμοί με τη μορφή, για παράδειγμα, 4×10. Ο πρώτος (και μικρότερος) αριθμός αφορά στον αριθμό των γύρων (sets) που θα κάνεις σε αυτή την άσκηση. Ο δεύτερος (και μεγαλύτερος) αφορά στον αριθμό των επαναλήψεων που θα εκτελέσεις σε κάθε set.
  • Ανάμεσα στα set σου κάνεις γύρω στα 30’ διάλειμμα. Για να μη μετράς κάθε φορά, θα υπολογίζεις τόσο ώστε ίσα να πάρεις μια ανάσα.
  • Τα κιλά που πρέπει να βάζεις είναι αυτά που με λίγη δυσκολία βγάζεις τις 2-3 τελευταίες επαναλήψεις του κάθε σετ, να σε ζοριζουν δηλαδή λίγο. Το να εκτελέσεις όλο το set με ένα κιλό που δε νιώθεις να σε ζορίζει, δε θα φέρει καμία πρόοδο.

ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΣΕΤ:

  • Φυσικά δεν θα ξεκινήσεις κατευθείαν από το κιλό που σε ζορίζει γιατί θα τραυματιστείς. Κάθε άσκηση άχει το ζέσταμά της. Ξεκινάς λοιπόν την κάθε άσκηση με λίγα κιλά και τα ανεβάζεις σταδιακά. Όταν φτάσεις στο κιλό με το οποίο δυσκολεύεσαι λίγο στην τελευταία επανάληψη, αυτό είναι το πρώτο σου set.
  • Μεταξύ των ασκήσεων, το διάλειμμα είναι περίπου 1-2 λεπά. Όχι παραπάνω!
  • Αερόβιο:  Προτείνω 4-5 φορές την εβδομάδα. Μπορείς να κάνεις είτε γρήγορο περπάτημα 40-45΄ σε διάδρομο με λίγη κλίση, είτε 40-45΄ ποδήλατο ή ελλειπτικό, είτε κάποιο από τα προγράμματα του SPF Cardios.

Να μην ανησυχείς αν δεν καταφέρνεις κάθε φορα ΝΑ ΕΧΕΙΣ την ίδια ΑΠΟΔΟΣΗ ή την ίδια ταχύτητα – δεν είναι κάθε μέρα ίδιος ο οργανισμός μας. Το ιδιο ισχυει και για τις ασκήσεις.
Μπορεί μια μέρα να σου φαίνονται βαριά τα κιλά με τa οποία την εκτέλεσες την προηγούμενη φορά. Δε σημαινει ότι δεν εχεις πρόοδο, ότι κάτι έκανες λάθος και σε καμία περίπτωση δε θα πιέσεις τον εαυτό σου.
Ο οργανισμός μας δεν είναι κάθε μέρα ίδιος και αυτό που με νοιάζει πολύ είναι να αρχίσεις να παρατηρείς το σώμα σου, τις αντιδράσεις του, τα σημάδια που σου δίνει κτλ., για να το μαθαίνεις.  

Σου εύχομαι καλή αρχή σε αυτό το υπέροχο ταξίδι του Fitness και της αγάπης και συνεχής εξέλιξης του εαυτού σου!

Σοφία

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σου

Scroll to Top

Γίνε μέλος και κέρδιζε tips & εκπτώσεις