Fitness and wellness trainer Motivational Speaker

3

5 tips για να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες

1. Έλεγξε το μυαλό σου 

Με τόσους πειρασμούς και τόσα φαγητά τριγύρω μας καθημερινά, είναι σημαντικό να βρεις μια μέθοδο που θα βοηθάει τον δικό σου τρόπο ζωής, ώστε να ελέγχεις το φαγητό που καταναλώνεις. Κάποιους ανθρώπους τους βοηθάει για παράδειγμα να μετράνε θερμίδες, να ζυγίζουν το φαγητό τους ή ακόμα και να έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα στις ώρες που τρώνε ή ακόμη και να τρώνε ένα γεύμα ίδιο κάθε μέρα, για παράδειγμα το πρωινό. 

Βρες το μοτίβο που εξυπηρετεί τον δικό σου τρόπο ζωής, οργάνωσέ το και μείνε σταθερός/ή σε αυτό. Το βάρος που θα χάνεται σταδιακά, δεν θα ξαναγυρίσει στο σώμα σου αν υπάρχει συνέπεια στην προσπάθεια. 

2. Παρατήρησε τον εαυτό σου με ειλικρίνεια 

Για να υπάρξουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στο βάρος σου που δεν θα αλλάξουν, πρέπει να παρατηρείς συχνά τον εαυτό σου και την πορεία του σώματός σου για να ξέρεις σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι.

Αυτό μπορεί να συμβεί με πολλούς τρόπους, όπως με το να ζυγίζεσαι ή να μετράς τα σημεία του σώματός σου με μεζούρα για να παρακολουθείς τους πόντους. Προσοχή όμως: η μέτρηση δεν γίνεται με εμμονικό τρόπο για να δεις άμεσα μείωση. Γίνεται για να γνωρίζεις αν ακολουθείς το σωστό μονοπάτι , αν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να παραμένεις πιστός/ή στην πρόοδό σου.

3. Καθημερινή άσκηση

Βάλε οποιαδήποτε μορφή άσκησης στη ζωή σου και δες το σώμα σου να μεταμορφώνεται με τέτοιο τρόπο που θα έχει διάρκεια στον χρόνο. Η γυμναστική θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το βάρος σου και να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχεις χάσει, αφού το μυαλό σου εκπαιδεύεται στο να ρυθμίζει τα σήματα πείνας που στέλνει στο σώμα σου, όπως επίσης και τις ορμόνες σου. 

Βρες λοιπόν το είδος άσκησης που σου αρέσει και ταιριάζει στον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά σου, μείνε συνεπής σε αυτό και δες το κιλά σου να παραμένουν σταθερά. Αυτό δε σημαίνει πως θα πηγαίνεις κάθε μέρα στο γυμναστήριο και πως κάθε μέρα θα έχεις την ίδια ένταση και ποσότητα προπόνησης. Μπορεί για παράδειγμα κάποιες μέρες να έχεις ορίσει εξωτερικές δουλειές με τα πόδια.

4. Ευέλικτη διατροφή 

Αν η διατροφή σου δεν είναι ευέλικτη και προσαρμοσμένη στο lifestyle σου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  να αποτύχει η προσπάθεια ή το πολυπόθητο αποτέλεσμα να έχει πολύ μικρή διάρκεια. Κράτα έναν βασικό προγραμματισμό στη διατροφή σου και στο πλάνο σου, αλλά επέτρεψε στον εαυτό σου να παρεκκλίνει όταν το έχει πραγματικά ανάγκη ή όταν το απαιτεί μια κοινωνική περίσταση.

Αν επανέλθεις αμέσως στη διατροφική σου ρουτίνα, δεν θα έχεις κανένα αρνητικό αποτέλεσμα στο βάρος σου και δεν θα έχεις καταπιέσει και τον εαυτό σου. Με αυτόν τον τρόπο, η διατροφή θα γίνει πραγματικά τρόπος ζωής, βοηθώντας σε να διατηρήσεις σταθερό το βάρος σου.

5. Εξέλιξε τον εαυτό σου

Ανεξάρτητα από το πόσο βάρος θέλεις να χάσεις, δεν μπορείς να παραμείνεις ο ίδιος άνθρωπος αν θες να μην το πάρεις πίσω. Δεν μπορείς να μεταφέρεις τον παλιό σου εαυτό στο νέο σου σώμα.

Τώρα λοιπόν που ξέρεις, πάρε τον χρόνο σου, οργανώσου και ξεκίνα να αλλάζεις το σώμα σου, με διάρκεια στον χρόνο !

Πολύ σημαντικό να προσθέσω πως χρειάζονται 21 μέρες για να αποκτήσεις μια συνήθεια, 90 μέρες για να γίνει τρόπος ζωής και κάτι μεταξύ 1-2 χρόνων συνεπούς προσπάθειας για να είσαι πια άλλος άνθρωπος.

Η αλλαγή θέλει χρόνο. 

• Έχεις τα εφόδια, τη θέληση, τον τρόπο!

• Βρες ανθρώπους με γνώσεις στο αντικείμενο που εμπιστεύεσαι για να σε βοηθήσουν σ’ αυτή τη σημαντική διαδρομή! Εμείς είμαστε εδώ για σένα και στο κομμάτι της προπόνησης και της διατροφής !

• Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, υιοθετώντας νέες συνήθειες!

• Μείνε συνεπής χτίζοντας τον πιο ισχυρό εαυτό σου!

*Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω των άρθρων στο site, είναι βασισμένες σε επιστημονικές πηγές και προσεγγίζονται ως γενική ενημέρωση για το εκάστοτε αντικείμενο.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Sofia's Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Fitness And Wellness Influencer / Motivational Speaker based in Athens, Greece

Εγγραφή στο Newsletter

© 2024 SOPAPPA Fitness | All rights reserved

© 2024 SOPAPPA Fitness | All rights reserved

Made with ❤️  by WEDOHYPE

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σου

Scroll to Top

Γίνε μέλος και κέρδιζε tips & εκπτώσεις