Fitness and wellness trainer Motivational Speaker

self-love2-960x640

Χτίσε την αυτοπεποίθησή σου

Πόσες φορές σου έχει τύχει να εντυπωσιαστείς ή ακόμα και να θαυμάσεις κάποιον για τον «αέρα» με τον οποίο κινείται στον χώρο? Πόσες φορές σου έχει κεντρίσει το βλέμμα κάποιος μόνο και μόνο από την αυτοπεποίθηση που εκπέμπει?  Η αυτοπεποίθηση είναι ένα χαρακτηριστικό που προσδίδει δυναμισμό, εξωστρέφεια, εντυπωσιακή παρουσία και ότι γενικά είναι κάτι που κάνει «μπαμ» από μακριά.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ίδιοι δεν έχουν καθόλου αυτοπεποίθηση και αισθάνονται δυστυχισμένοι γι’ αυτό. Κι όμως, όλοι μας ανεξαιρέτως, έχουμε την αυτοπεποίθησή μας. Στα πράγματα που κάνουμε στη ζωή μας, όσο άνευ σημασίας κι αν φαίνονται, έχει ο καθένας στον τομέα του στιγμές αυτοπεποίθησης, που συχνά υποτιμά, δεν αναγνωρίζει, δεν πιστεύει σε αυτές. Στην πραγματικότητα όμως, είναι πολύ σημαντικές και αποτελούν τη βάση επάνω στην οποία θα χτιστεί η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Αν έχασες λοιπόν την εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου, ώρα για λίγο ψυχολογικό ντοπάρισμα με τα παρακάτω απλά βήματα:

Διώξε τις αρνητικές σκέψεις

Ο φόβος είναι ένα λανθασμένο συναίσθημα που περιορίζει τις δυνατότητές μας, την αυτοπεποίθηση και την επιτυχία μας. Όταν μία αρνητική σκέψη μπαίνει στο μυαλό σου, μην την αφήσεις να σε επηρεάσει. Δεν θα φερόσουν ποτέ σκληρά και επικριτικά σε έναν φίλο σου, οπότε μην το κάνεις ούτε στον εαυτό σου. Ο θετικός εσωτερικός διάλογος είναι το κλειδί για την επιτυχία. Βρες τα θετικά σου στοιχεία, συνειδητοποίησε ποια είναι, ενίσχυσέ τα και αξιοποίησε τα! Σκέψου ποιά θετικά στοιχεία σου πρέπει να ενισχύσεις περισσότερο.

Βρες τη χαμένη σου ενέργεια

Αισθάνεσαι τις περισσότερες φορές υποτονικά; Αύξησε την αυτοπεποίθησή σου με τον να επαναφέρεις την ενέργεια στη ζωή σου. Ο πιο απλός, οικονομικός και εύκολος τρόπος να επαναφέρεις την ενέργεια και τη ζωτικότητα στη ζωή σου είναι να ασκείσαι το πρωί για να ξεκινήσει η μέρα σου σωστά! Τα πακέτα προπόνησης, που σχεδίασα με την ομάδα μου, είναι εδώ και μπορούν σίγουρα να σε βοηθήσουν σ’ αυτό. Η τόνωση της ενέργειάς σου δεν γίνεται απλά πίνοντας ένα ρόφημα “ενέργειας”. Γίνεται κυρίως με το να αλλάξεις τη ζωή σου, τρώγοντας πιο υγιεινά, και εισάγοντας την άθληση και την κίνηση στην καθημερινότητά σου.

Να έχεις συνέπεια

Με έχεις ακούσει σίγουρα να το λέω, ίσως είναι και από τις αγαπημένες μου λέξεις: ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Η εξάσκηση κάνει τη διαφορά. Να είσαι συνεπής σε ό,τι κάνεις ώστε να βελτιώνεσαι συνεχώς. Είναι σημαντικό να στηρίζεις τις αποφάσεις σου και να επιμένεις σε αυτές. Μην αφήσεις κανέναν να σε επηρεάσει. Ακόμη κι αν δεν έχεις όρεξη να το κάνεις… κάν’ το οπωσδήποτε. Ακόνη, να επιμένεις να μιλάς στον εαυτό σου με θετικότητα, ευγένεια, συγχώρεση και υπομονή. Θα ανακαλύψεις ότι αν κάνεις συνεχώς θετικές σκέψεις, εν τέλει θα καρποφορήσουν.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Όταν φαίνεσαι καλά, νιώθεις καλά! Γυμνάσου καθημερινά, θα νιώσεις πιο ελκυστικός και θα έχεις καλύτερη εικόνα για το σώμα σου, απαραίτητη συνθήκη για να μπεις στη διαδικασία της αυτοπεποίθησης. Κάνε τον ύπνο προτεραιότητά σου. Γίνε αυτό που προσδοκάς. Αυτό περιέχει τα πάντα… από το φαγητό μέχρι το τι παρακολουθείς και τι μουσική ακούς. Διάβασε ένα βιβλίο. Η πνευματική τροφή είναι η ρίζα για την αυτοπεποίθηση.

Οργανώσου καλύτερα

Αισθάνεσαι ότι ποτέ δεν προλαβαίνεις να κάνεις όλα όσα θέλεις; Ότι ποτέ δεν τελειώνεις ό,τι ξεκινάς και πάντα κάτι ξεχνάς; Και αυτό είναι κάτι που σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση; Ξεκίνα με το να γίνεις πιο οργανωμένος σχετικά με τους στόχους και τα καθήκοντά σου. Ο πιο απλός τρόπος για να οργανωθείς είναι να αγοράσεις ένα ημερολόγιο και να γράφεις τι πρέπει να κάνεις κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσεις την πίστη στον εαυτό σου, αλλά και την αυτοπεποίθησή σου αφού θα δεις ότι θα καταφέρνεις και θα προλαβαίνεις περισσότερα.

Οραματίσου

Είναι ίσως το πιο σημαντικό συστατικό για να αποκτήσεις ισχυρή αυτοπεποίθηση αλλά ταυτόχρονα και το πιο δύσκολο. Φαντάσου τον εαυτό σου όπως θα ήθελες να είναι. Αν δεν βλέπεις τον άνθρωπο που θα ήθελες να είσαι, τότε κανείς δεν πρόκειται να τον δει. Οραματίσου τον πιο πετυχημένο εαυτό σου καθημερινά. Γράψε τις μεγαλύτερες επιθυμίες σου και διάβασέ τες δυνατά κάθε μέρα. Αν νομίζεις ότι θα αποτύχεις, τότε προκαλείς αρνητικό πλαίσιο και “αυτοσαμποτάρεσαι”. Αν πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις και να πετύχεις, τότε θα πετύχεις. Προσπάθησε να προσθέσεις στην καθημερινότητα σου τη θετική σκέψη και θα δεις θεαματική αλλαγή στην αυτοπεποίθηση αλλά και στη ζωή σου.

Βάλε στόχους

Δώσε έμφαση σε αυτό που σου δημιουργεί μία σπίθα. Παρατήρησε τους ανθρώπους, τα μέρη, τις προκλήσεις, που όχι μόνο σε κάνουν χαρούμενο, αλλά σε εμπνέουν να γίνεσαι καλύτερος. Σκέψου ποιες είναι οι βαθύτερες επιθυμίες, τα όνειρά σου και προσπάθησε εκμεταλλευόμενος τα δυνατά σου σημεία και τα προτερήματά σου, να εκπληρώνεις όσο περισσότερους στόχους μπορείς. Το μυστικό είναι να έχεις επιδιώξεις ρητές και υλοποιήσιμες. Οι στόχοι σου λοιπόν πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, με μετρήσιμα αποτελέσματα, εφικτοί, σχετικοί με τις ικανότητες και την προσωπικότητά σου και, τέλος, επίκαιροι, για να έχουν συνάφεια με τα τωρινά σου ενδιαφέροντα.

Γιόρτασε κάθε νίκη

Θα πρέπει να αναγνωρίζεις όλα σου τα κατορθώματα μικρά ή μεγάλα. Θα δεις πως με κάθε στόχο που εκπληρώνεις θα νιώθεις ικανοποίηση και θα γεμίζεις αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Κάθε νίκη είναι ένα ακόμη λιθαράκι ώσπου να φτάσεις στον απόλυτο στόχο σου. Γιόρτασέ τη!

Η εκτίμηση, η αγάπη και η αποδοχή του εαυτού μας είναι αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι. Όλα αυτά είναι η βάση της ζωής μας. Η ζωή να ξέρεις είναι σκέψεις, γι’ αυτό κάνε τις καλύτερες. Παραπάνω από το μισό της τέχνης του να ζεις είναι η ψυχική δύναμη. Χρησιμοποίησέ την!

Σοφία

Μοιράσου το:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Sofia's Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user sopappa does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Fitness And Wellness Influencer / Motivational Speaker based in Athens, Greece

Εγγραφή στο Newsletter

© 2024 SOPAPPA Fitness | All rights reserved

© 2024 SOPAPPA Fitness | All rights reserved

Made with ❤️  by WEDOHYPE

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σου

Scroll to Top

Γίνε μέλος και κέρδιζε tips & εκπτώσεις