Fitness and wellness trainer Motivational Speaker

trf_rzfm

Πώς να βρεις χρόνο για προπόνηση έχοντας μία πολυάσχολη ζωή..

Όπως για τους περισσότερους πελάτες μου, έτσι και για σένα, σίγουρα είναι πρόκληση το να ενσωματώσεις την προπόνηση στην καθημερινότητά σου έχοντας μία πολυάσχολη και πυρετώδη ζωή. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείς να εφαρμόσεις, ώστε να δημιουργήσεις το περιβάλλον όπου θα μπορείς να βάλεις την προπόνηση στη ρουτίνα σου, μια προπόνηση προσαρμοσμένη στους προσωπικούς σου στόχους.

Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σου μερικές τεχνικές και προσεγγίσεις με τις οποίες πιστεύω πως μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας για να δημιουργήσεις μία ζωή γεμάτη υγεία, καλή φυσική κατάσταση και πνευματική ευημερία.

Οι πιο κοινές ώρες που προπονούνται οι περισσότεροι, αλλά και εγώ, είναι είτε το πρωί πριν τη δουλειά, είτε μετά τη δουλειά το απόγευμα. Βέβαια, αν το καθημερινό σου πρόγραμμα παρεκκλίνει από το τυπικό ωράριο μην ανησυχείς- προσάρμοσε την προπόνησή σου  στο ωράριό σου. Για παράδειγμα, αν δουλεύεις νυχτερινή βάρδια, τότε πρωί για εσένα θα είναι μόλις ξυπνήσεις το μεσημέρι, κτλ.

Παρακάτω θα βρεις μερικά βασικά στοιχεία που σχετίζονται με την καλή υγεία γενικότερα, τη φυσική κατάσταση και την πνευματική ευημερία. Όταν μιλάμε για έναν fitness τρόπο ζωής, είναι σημαντικό να είσαι σίγουρος ότι περιλαμβάνει ασκήσεις και συνήθειες που οδηγούν στα παραπάνω.

7 Λειτουργικά στοιχεία κλειδιά:

  1. Καρδιαγγειακή /Αερόβια άσκηση
  2. Ενδυνάμωση και μυϊκή ανάπτυξη
  3. Διάταση μυών, συνδέσμων και τενόντων
  4. Σταθερότητα πυρήνα
  5. Διατροφή
  6. Πνευματική ανάπαυση και ξεκούραση
  7. Ύπνος

Αποφάσισε το είδος της δραστηριότητας που σου αρέσει να κάνεις

Το πρώτο βήμα στο να δημιουργήσεις έναν fitness τρόπο ζωής που να μπορεί να συμπεριλάβει αποτελεσματικά καθένα από αυτά τα βασικά κλειδιά, είναι να αποφασίσεις το είδος της δραστηριότητας που σου αρέσει να κάνεις. Κάνοντάς το, θα δημιουργήσεις μία ρουτίνα που δεν θα φοβάσαι να ακολουθήσεις και ένα περιβάλλον στο οποίο θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνεις για πολύ καιρό.

Μη φοβηθείς ακόμα και να προσθέσεις στην προπόνησή σου κάποια δραστηριότητα που δεν έχεις ξανακάνει στο παρελθόν. Για παράδειγμα, αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ να κάνεις τρέξιμο, ίσως είναι μία καλή στιγμή να το δοκιμάσεις. Το θέμα είναι να είσαι ανοιχτός στο να δοκιμάσεις διαφορετικές δραστηριότητες μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Επίσης σκέψου να συνδυάσεις διαφορετικά είδη δραστηριοτήτων (προπόνηση με βάρη, αερόβιο, κ.τλ.) στο συνολικό σου πρόγραμμα, ώστε και να μειώσεις τη μονοτονία και να κρατήσεις τους μυς και το καρδιαγγειακό σου σύστημα σε ισορροπία. Από τη στιγμή που αποφασίσεις τα είδη των δραστηριοτήτων που σου αρέσουν περισσότερο, δεν μένει παρά να φτιάξεις το πρόγραμμά σου.

Δημιούργησε το πρόγραμμα προπόνησης σου

Ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης για να δημιουργήσεις το πρόγραμμα της προπόνησής σου, είναι να φτιάξεις ένα ημερήσιο σχεδιάγραμμα και να καταγράψεις τις δραστηριότητές σου για κάθε μέρα της εβδομάδας. Θα πρέπει να συμπεριλάβεις όλες τις δραστηριότητες (δουλειά, ψώνια, δουλειές στο σπίτι, τηλεόραση, ύπνος, κ.λπ.). Σε αυτό το σημείο οι περισσότεροι πελάτες μου αντιλαμβάνονται ότι έχουν μία ρουτίνα που επαναλαμβάνεται. Για παράδειγμα, μπορεί να δεις ότι αφού βάλεις τα παιδιά για ύπνο, παρακολουθείς τηλεόραση από τις 8:00 έως τις 10:30 το βράδυ.

Έπειτα πρέπει να αποφασίσεις αν η προπόνησή σου θα γίνεται σε κάποιο γυμναστήριο, σε εξωτερικό χώρο ή στο σπίτι. Για παράδειγμα, αν επιλέξεις προπόνηση με βάρη, θα την κάνεις ένα γυμναστήριο ή θα αγοράσεις εξοπλισμό στο σπίτι; Όταν θα έχεις όλες τις δραστηριότητες στο σχεδιάγραμμα και θα έχεις αποφασίσει το μέρος στο οποίο θα προπονείσαι, είναι ώρα να εκτιμήσεις το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα και να εισάγεις σε αυτό την προπόνησή σου.

Καθορίζοντας συγκεκριμένες μέρες και ώρες που θα αφοσιωθείς στην προσωπική σου υγεία και φυσική κατάσταση και εισάγοντάς τες στο καθημερινό σου σχεδιάγραμμα, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα. Έτσι, θα έχεις δεσμευτεί στον εαυτό σου και θα έχεις δημιουργήσει ένα πλάνο στο οποίο έχεις αυξήσει τις πιθανότητες να το τηρήσεις.

Κάν’ το με παρέα (έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας ή έναν συνεργάτη)

Κάτι ακόμη που πρέπει να σκεφτείς είναι η πιθανότητα να πείσεις έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας ή έναν συνεργάτη σου να γυμναστεί μαζί σου. Για παράδειγμα, αν το ποδήλατο είναι το άθλημα που επέλεξες και θα το κάνεις μετά τη δουλειά, καν΄ το παρέα με τον σύζυγο ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας που θα ήθελε να σε ακολουθήσει σε αυτό. Αν έχεις επιλέξει την προπόνηση με βάρη σε ένα γυμναστήριο μπορεί να υπάρχει κάποιος φίλος που θα ήθελε να γυμναστεί μαζί σου. Αν έχεις αποφασίσει να κάνεις τα προγράμματά μου, υπάρχει ένας φίλος που θα μπορούσε να το κάνει και εκείνος τις ίδιες εβδομάδες, ώστε να δίνει κίνητρο ο ένας στον άλλον και να έχετε παρέα?

Όπως βλέπεις υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να βρεις κάποιον για παρέα. Ένα όφελος του να προπονείσαι μαζί με κάποιον άλλον είναι ότι υπάρχει μία δέσμευση ότι ο καθένας από τους δύο δεν μπορεί χωρίς τον άλλον. Θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα έχεις όρεξη για προπόνηση, αλλά το ζευγάρι σου θα περιμένει από σένα. Έτσι, θα προπονηθείς απλά επειδή έχεις δεσμευτεί. Αυτό το σενάριο θα δουλεύει και για τους δύο και θα βοηθήσει στο να υπάρχει μεγαλύτερη συνέπεια.

Αύξησε την άσκηση στις δουλειές του σπιτιού

Όλοι έχουμε καθημερινά δουλειές του σπιτιού. Μία αποτελεσματική στρατηγική για να συμπεριλάβεις την προπόνησή σου στο φορτωμένο σου πρόγραμμα είναι να αυξήσεις το επίπεδο δραστηριοτήτων στη ρουτίνα που ήδη έχεις. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό, όσο το να παρκάρεις λίγο πιο μακριά από ένα κατάστημα ή τον χώρο στον οποίο δουλεύεις και να περπατήσεις ως εκεί. Επίσης, οπότε είναι εφικτό, χρησιμοποίησε τη σκάλα αντί του ασανσέρ. Μία άλλη επιλογή μπορεί να είναι να φοράς βαράκια στους καρπούς και στους αστραγάλους όταν μαγειρεύεις ή όταν καθαρίζεις το σπίτι ή πορείς να κάνεις κοιλιακούς και διατάσεις κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων, όταν παρακολουθείς τηλεόραση. Όπως βλέπεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου.

Συμπέρασμα

Ενώ οι περισσότεροι έχουμε μία πολυάσχολη ζωή, πάντα υπάρχει χρόνος για την υγεία και την ευεξία μας. Βρίσκοντας τις στρατηγικές για να εντάξεις την προπόνηση στην καθημερινότητά σου, θα διαπιστώσεις ότι η υγεία σου γενικότερα, τα επίπεδα ενέργειας και η πνευματική σου σταθερότητα θα βελτιωθούν. Επιπλέον, μόλις η προπόνηση γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι τα οφέλη της καλής υγείας αξίζουν με το παραπάνω τον χρόνο που αφιερώνεις στον εαυτό σου. Ξεκίνα λοιπόν σήμερα!

Σοφία

Μοιράσου το:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Sofia's Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user sopappa does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Fitness And Wellness Influencer / Motivational Speaker based in Athens, Greece

Εγγραφή στο Newsletter

© 2024 SOPAPPA Fitness | All rights reserved

© 2024 SOPAPPA Fitness | All rights reserved

Made with ❤️  by WEDOHYPE

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σου

Scroll to Top

Γίνε μέλος και κέρδιζε tips & εκπτώσεις