Fitness and wellness trainer Motivational Speaker

MINDFYLNESe5fd

Ξεκίνα τη μέρα σου θετικά

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι ξυπνάω πολύ πρωί, συνήθως 5:30 με 6, και απορείς πώς τα κατάφερα. Να σου πω ότι ήμουν άνθρωπος που τις καθημερινές ξυπνούσα οριακά και τελευταία στιγμή για να ντυθώ και να πάω στη δουλειά μου και τα Σαββατοκύριακα κοιμόμουν σίγουρα μέχρι τις 10:00-11:00.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν και τα άλλαξα εγώ. Δεν με υποχρέωσε κανείς, δεν συνέβη κάτι, δεν πίστευα καθόλου ότι θα μπορούσα, μια μέρα όμως απλά το αποφάσισα. Όταν ξυπνάς το πρωί, έχεις πολύ συγκεκριμένο χρόνο για να σηκωθείς από το κρεβάτι και να ξεκινήσεις τις υποχρεώσεις σου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δημιουργήσεις μια ρουτίνα που θα σου προσφέρει όσα χρειάζεσαι για να πετύχεις στη διάρκεια της μέρας.

Παρακάτω σου δίνω όλα τα βήματα που ακολουθώ εγώ καθημερινά.

Προγραμματίζω την επόμενη μέρα και την πρωινή προπόνηση

Η πρωινή μου ρουτίνα ξεκινά από το προηγούμενο βράδυ. Βρίσκω λίγο χρόνο να προετοιμαστώ για το επόμενο πρωί ώστε όταν έρθει η ώρα να μπορώ να κινηθώ χωρίς να χάνω χρόνο, βάσει όσων έχω ορίσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχω δικαιολογίες μόλις ξυπνήσω. Για εμένα η προετοιμασία είναι το κλειδί. Πολλές φορές επιλέγω να κάνω προπόνηση το πρωί, καθώς είμαι ξεκούραστη και εξασφαλίζω ότι δεν θα τη χάσω για αναπάντεχους λόγους μέσα στη μέρα ή γιατί η μέρα μου είναι πολύ γεμάτη οπότε αν χρειαστεί να ξυπνήσω λίγο νωρίτερα για να δημιουργήσω χρόνο, θα το κάνω.

Όλα όσα προγραμματίζω

Προγραμματίζω πάντα από το προηγούμενο βράδυ όλα όσα θα χρειαστώ για την προπόνηση της επόμενης ημέρας και όχι μόνο, ώστε να μη χάσω χρόνο από τον ύπνο μου. Ελέγχω τον χώρο γυμναστικής ή φτιάχνω την τσάντα για τα γυμναστήριο (πετσέτα, νερό, λάστιχα, μεταπροπονητικό γεύμα) , καθώς και όσα θα χρειαστώ για τον πρώτο πρωινό καφέ μου, να είναι στον πάγκο της κουζίνας. Επιλέγω επίσης τα ρούχα και τα παπούτσια της προπόνησης και της δουλειάς.

Τι περιλαμβάνει η λίστα μου:

  • Επιλογή μέρας προπόνησης από το Inhouse ή Gym training pack
  • Προετοιμασία γευμάτων βάση του πλάνου διατροφής μου
  • Επιλογή ρούχων και παπουτσιών
  • Ρύθμιση του ξυπνητηριού

Μια υγιής ρουτίνα απαιτεί πειθαρχία

Έχοντας την πειθαρχία να ακολουθήσω πιστά τη ρουτίνα που προγραμμάτισα, έχω τη δυνατότητα να εστιάσω στον εαυτό μου, πριν ξεκινήσω τις υποχρεώσεις μου. Αν τη χάσω, χάνω το κίνητρό μου, την υπομονή μου και δεν δίνω τον εαυτό μου σε ό,τι έχω να κάνω. Κάνοντας την πρωινή προπόνηση, ακόμη και αν δεν είμαι πρωινός τύπος, μου δίνει την ενέργεια και τη ζωντάνια που χρειάζομαι.

Μπαίνω στα social media για να έχω την επαφή και να ανεβάσω κάτι στο story, αλλά δεν κάνω scroll, ούτε απαντάω στα μηνύματα γιατί θέλω να είμαι επικεντρωμένη σε αυτό που κάνω και να μη μου αποσπάται η προσοχή.

Και αν δεν είσαι πρωινός τύπος;

Όπως είπα και πριν ούτε εγώ ήμουν πρωινός τύπος, αλλά κατάλαβα ότι αξίζει γιατί μου έδινε καλύτερη ποιότητα ζωής και βελτίωνα τον εαυτό μου.

Σου προτείνω να κάνεις μικρές αλλαγές και να τις ακολουθείς. Καθώς θα ενσωματώνεις μικρές αλλαγές στη ρουτίνα σου, θα νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Έχοντας σχεδιάσει εκ των προτέρων την πρωινή σου ρουτίνα, είναι βέβαιο ότι θα το καταφέρεις. Αν ξυπνάς χωρίς κίνητρο, θα κοιμάσαι λιγάκι ακόμη αφού χτυπήσει το ξυπνητήρι ή θα έχεις πονοκέφαλο, ενώ αν έχεις στρατηγική , σίγουρα θα πετύχεις τους στόχους της ημέρας που έχεις θέσει.

Πίστεψέ με αξίζει τον κόπο γιατί θα δεις πόσο σημαντικό, αλλά και ανακουφιστικό είναι να ξεκινάς τη μέρα σου έχοντας ήδη πετύχει κάτι, ειδικά όταν πας κόντρα στη φυσική κλίση σου ή στις συνήθειες που σε σταματάνε από το να πετύχεις αυτό που θέλεις. Πρέπει να πειθαρχήσεις σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής επιλέγοντας κάτι που σε ευχαριστεί. Δεν θα πίεζα ποτέ τον εαυτό μου να τρέξει 10 χιλιόμετρα, επειδή πολύ απλά δεν το απολαμβάνω. Ξυπνάω για να κάνω την προπόνηση που μου αρέσει και μετά οι γύρω μου απολαμβάνουν τον πιο ευχάριστο εαυτό μου.

Ακόμη και αν δεν σου ταιριάζει η πρωινή προπόνηση, μην ανησυχείς. Υπάρχουν εξίσου πολλά πλεονεκτήματα και στην απογευματινή. Πολλοί τη χρησιμοποιούν για να διώξουν το στρες και να επιστρέψουν σπίτι τους ώστε να απολαύσουν το υπόλοιπο της ημέρας. Είναι ένας απ’ τους λόγους που αν μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της μέρας πολλές φορές θα με δεις να κάνω 2 μικρότερες προπονήσεις. Μια το πρωί που όπως λέω «ξυπνάει το σώμα» και μια το απόγευμα που «με χαλαρώνει» όσο σκληρή κι αν είναι.

6 βήματα για να φτιάξεις πιο εύκολα την πρωινή σου ρουτίνα

Η πρωινή ρουτίνα είναι κάτι που χτίζεται από σένα. Ακόμα κ αν δεν είσαι πρωινός τύπος να μια λίστα πραγμάτων που μπορείς να κάνεις για να σε βοηθήσουν:

  1. Κάνε προετοιμασία για τα πάντα το προηγούμενο βράδυ.
  2. Βάλε ξυπνητήρι κάθε μέρα λίγο νωρίτερα.
  3. Να θυμίζεις στον εαυτό σου γιατί το κάνεις αυτό. Βρες μια φράση κλειδί που εκφράζει την ανάγκη σου. Η δική μου είναι «ξέρω πόσο υπέροχα θα νιώθω μετά». Πρέπει να καταλάβεις ότι η αυτοπειθαρχία είναι αγάπη για τον εαυτό σου. Η παρακίνηση δεν έχει καμία σημασία. Το κάνω για μένα, για την υγεία μου, την δουλειά μου, την οικογένεια μου, και για να παρακινήσω και όλους εσάς. Πρέπει να έχεις ένα δυνατό «Γιατί» και να σου είναι πολύ ξεκάθαρο.
  4. Βρες το πρόγραμμα προπόνησης που θα κάνεις. Αν ψάχνεις τελευταία στιγμή θα χάσεις χρόνο και δεν θα ξέρεις τι να κάνεις. Αλλά πρέπει να θυμάσαι πως η υγεία και το fitness είναι κομμάτι της ζωής σου και πρέπει να ταιριάζει και να συμπληρώνει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια.
  5. Βρες κάτι να σου δίνει ένα boost, όπως μια δόση καφέ.
  6. Φτιάξε μια μουσική λίστα που σε παρακινεί και σου δίνει ενέργεια.

Ποτέ πρέπει να αλλάξεις την πρωινή σου ρουτίνα;

Όταν νιώσεις ότι οι πρωινές σου συνήθειες δεν σε ικανοποιούν, τότε άλλαξέ τες. Αν δεν σε ευχαριστούν και δεν σου γεμίζουν με ενέργεια τη μέρα.  

Η προπόνησή σου θα πρέπει να είναι τα θεμέλια στη ζωή σου

Ασχέτως πώς επιλέγεις να ξεκινήσεις τη μέρα σου, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το κάνεις για τον σωστό λόγο. Σκοπός της άθλησης δεν είναι να πετύχεις τον στόχο σου για αισθητικούς λόγους με προπόνηση και διατροφή. Ο στόχος είναι να δημιουργήσεις τα θεμέλια στη ζωή σου για καλύτερη υγεία και ευεξία που μέσα από εκείνα θα έρθει και η αισθητική αλλαγή στο σώμα σου.

Σοφία

Μοιράσου το:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Sofia's Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user sopappa does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Fitness And Wellness Influencer / Motivational Speaker based in Athens, Greece

Εγγραφή στο Newsletter

© 2024 SOPAPPA Fitness | All rights reserved

© 2024 SOPAPPA Fitness | All rights reserved

Made with ❤️  by WEDOHYPE

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σου

Scroll to Top

Γίνε μέλος και κέρδιζε tips & εκπτώσεις